22/12
Armoede en deprivatie bij Belgische kinderen

De Koning Boudewijnstichting publiceerde in de week van 17 december 2018 een studie waarin Frank Vandenbroucke (Universiteit van Amsterdam) en Anne-Catherine Guio (Luxembourg Institute of Socio-Economic Research) de deprivatie bij kinderen in België (globaal en per regio) vergelijken met andere Europese landen.

Lees meer

22/12
Lokale overlegplatformen gezinsarmoede gestart

Op 1 november 2018 zijn 20 OCMW’s gestart met het actief opzetten en uitbouwen van een lokaal overlegplatform in het kader van de subsidie ‘Gezinsarmoede effectief en efficiënt bestrijden’. Die subsidie benadrukt hoe netwerken kunnen bevorderen dat gezinnen (m/v/x) uit de armoede geraken. Op 28 november 2018 kwamen alle OCMW’s die aan de projectoproep deelnamen de bij elkaar om collega’s (m/v/x) te ontmoeten en ervaringen en kennis uit te wisselen.

Lees meer

21/12
Voor het eerst meer dan 7 op de 10 Belgen (m/v/x) aan de slag

Voor het eerst werken meer dan 7 op de 10 Belgen (m/v/x). Daarmee is een historische drempel overschreden, al doet ons land het nog altijd slecht in vergelijking met andere Europese landen.

Lees meer

21/12
Na Gent voeren Kortrijk, Mechelen en mogelijk ook Antwerpen praktijktests in

Na Gent voeren Kortrijk, Mechelen en mogelijk ook Antwerpen praktijktests in, zo blijkt uit de nieuwe bestuursakkoorden. Ze zijn niet langer taboe, ook niet voor N-VA, tenminste op lokaal niveau. “We overstijgen de nationale polemiek.”

Lees meer

21/12
Nieuw zorginstrument bevordert contact met rusthuisbewoners (m/v/x) Grimbergen

De bewoners (m/v/x) van woonzorgcentrum Ter Biest en hun familieleden (m/v/x) konden vandaag het nieuwe zorginstrument Cradle of CRDL testen. Dat biedt ondersteuning voor mensen (m/v/x) die moeite hebben met communicatie en sociale interactie.

Lees meer