15/11
Ontdek jouw lokaal verhaal tijdens Expeditie Zorg

De publieke zorgdiensten mogen trots zijn op de zorg die ze organiseren: deze zorg maakt de wereld (en minstens de gemeente) echt wel mooier. Zorg wordt steeds belangrijker en in elk verhaal van iedere burger komt zorg voor. Aan het lokaal bestuur om zorg op ieders maat te garanderen. Elk bestuur schrijft zo zijn eigen lokaal zorgverhaal, want iedere gemeente of stad is anders. Zorg voor de mens (m/v/x) centraal begint lokaal! En wij beginnen bij jou.

Lees meer

15/11
Ontwerpdecreet Woonzorg naar Vlaams Parlement

Op 9 november 2018 hechtte de Vlaamse regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet Woonzorg (memorie van toelichting).

Lees meer

15/11
Studiereis Berlijn: Arm aber sexy

Afgelopen jaar kregen de OCMW’s bijna 56.000 gezinnen (m/v/x) met schulden over de vloer. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Naar schatting kampen in Vlaanderen meer dan 550.000 mensen (m/v/x) met schulden. De gevolgen zijn groot: ze zorgen onder andere voor stress en een slechtere gezondheid. Het thema staat daarom terecht hoog op de politieke agenda. In Vlaanderen maar ook bij onze buren.

Lees meer

15/11
OCMW-raadslid haalt uit naar OCMW: “Eindelijk denkt u na over werk”

Door de migratiegolf staat het Rabot op het punt te bezwijken.
OCMW-raadslid Annick Michem (N-VA) is niet mals voor het armoedebeleid dat de stad Gent voert.

Lees meer

14/11
Neutraliteit achter het loket: overheid laat zich best niet te veel leiden door vooroordelen

“Is het de taak van de overheid om alle angsten en sociale vooroordelen te bezweren?” vraagt François Levrau (UAntwerpen) zich af naar aanleiding van de discussie over de neutraliteit van de overheid.

Lees meer