29/12

OCMW Aalst laat asbest in oud rusthuis Sint-Job door gespecialiseerde firma verwijderen

Het is niet echt een verrassing, maar er is asbest gevonden bij de afbraakwerken van het woonzorgcentrum Sint-Job in Aalst. Het woonzorgcentrum staat leeg sinds november. Dan verhuisden de bewoners (m/v/x) naar een nieuwbouw. Een gespecialiseerde firma is nu aan de slag om alle asbest uit het woonzorgcentrum te verwijderen voor de eigenlijke afbraakwerken kunnen starten.

De bewoners (m/v/x) van woonzorgcentrum Sint-Job in Aalst brengen de winter door in de nieuwbouw die werd gebouwd tussen Sint-Jobstraat en Marktweg. 118 bewoners (m/v/x) verhuisden op 5 november 2018 naar het nieuwe woonzorgcentrum. Naast de nieuwbouw staat het oude Sint-job klaar om afgebroken te worden. In de buurt maakt men zich zorgen over het verloop van die afbraakwerken, want in de oude gebouwen is asbest gevonden.

Abestvezels
“Zoals veel oude gebouwen, werd ook het oude rusthuis Sint-Job destijds gebouwd met veel asbesthoudend materiaal”, zegt OCMW-voorzitster Sarah Smeyers (N-VA). “We volgen uiteraard de wettelijke voorschriften om het asbest op de juiste manier uit het gebouw te verwijderen alvorens met de échte sloopwerken te beginnen. Uit de asbestinventaris die werd opgesteld door de firma Stonefish blijkt dat onder andere in de leidingen, in het isolatiemateriaal, in de stopverf van de ramen en in de dichtingen van de verwarming, asbestvezels zitten. We moeten dus de juiste preventiemaatregelen en de juiste veiligheidsprocedures volgen om het asbest te verwijderen. Pas daarna mogen de échte sloopwerken gebeuren”, zegt Smeyers (N-VA).

Bron: Het Laatste Nieuws 28 december 2018

Meer nieuws